ONLINE ZICHTBAARHEID

Dus jij bent geïnteresseerd in het verhogen van jouw online zichtbaarheid? Ontdek welke aspecten grote invloed hebben op de online zichtbaarheid van jouw bedrijf en hoe wij jou hiermee kunnen helpen.

Wat is online zichtbaarheid?

Op het juiste moment, op de juiste online plek zichtbaar zijn om jouw doelgroep te bereiken. Dat verstaan wij onder online zichtbaarheid. 

We kijken met zijn allen meerdere uren per dag naar een telefoon, computer of tablet. Dus ook jouw doelgroep.

Ben je nog niet online zichtbaar? Dan wordt het de hoogste tijd, wij benoemen de belangrijkste kanalen.

Online zichtbaarheid op social media

Veel ondernemers proberen om via social media hun online zichtbaarheid te verbeteren. Wij zien hier veel bedrijven hun tijd en geld aan verspillen. Nu denk jij, is social media dan niet effectief? Jawel, maar alleen als je met een goede strategie te werk gaat.

Bijna elk social media kanaal werkt met een algoritme wat invloed heeft op jouw online zichtbaarheid. 

Eén ding is zeker, social media is dominant en op het gebied van online zichtbaarheid. Jouw doelgroep zit gegarandeerd op één van de bekendere kanalen. Ben je hier niet? Dan loop je klanten mis.

Zichtbaar zijn op externe sites

De tijd dat je enkel met een goede website kon scoren is voorbij. Veel hotels, restaurants en webshops hebben al snel 10 profielen op externe sites als Booking.com of Bol.com. Deze market places hebben een gigantische klantengroep die jij óók kunt bereiken. Zo lift je mee op hun succes zonder te hoeven adverteren én vergroot je jouw online zichtbaarheid onder een nieuwe doelgroep.

Uitstraling van je digitale etalages

Tegelijkertijd zijn de publicaties op de diverse kanalen allemaal ‘digitale etalages’ van jouw bedrijf die je goed moet bijhouden. Stralen deze hetzelfde uit? Wij denken mee hoe jij jezelf wilt presenteren en hoe jij een op de diverse kanalen een eenduidige uitstraling creëert. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je potentiële klanten én maakt je onderscheidend van je concurrenten.

Wij hebben geleerd dat het succes van online zichtbaar zijn zich bevindt in de som der delen. Er is dus méér dan Google.

Online zichtbaarheid vergroten in Google

Een andere krachtig medium om online beter zichtbaar te worden is met behulp van zoekmachines als Google. Wanneer iemand relevante zoektermen intypt, wil jij uiteraard bovenaan verschijnen. Dit kun je bereiken met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO). Onze ervaring leert dat dit een onderdeel is waar je continu mee bezig moet blijven en waar de nodige ervaring vereist is.

Wij hebben met heel wat uren onderzoek én met 6 jaar ervaring voldoende kennis om jouw organisatie te beoordelen én te optimaliseren op het gebied van SEO.

Online marketing plan opstellen

Jouw online strategie begint met een goede analyse en duidelijke doelen. Dit klinkt als een open deur, maar veel bedrijven hebben hun doel niet 100% in kaart. Zonder doel ga je met hagel schieten en behaal je nooit het gewenste resultaat. Deze doelen vertalen we naar een online strategie met concrete actiepunten. 

Een Online marketing plan geeft vertrouwen en houvast zodat jij jezelf meer kunt focussen op jouw corebusiness.

Vraag persoonlijk advies

Wil jij weten waar in deze online wereld jouw groeikansen liggen? Laat ons vandaag nog weten wat jouw doelstellingen zijn, zodat jij binnenkort al de voordelen ervaart van jouw online zichtbaarheid.

Weten hoe wij te werk gaan?