OMZETGROEI SALES OPTIMALISATIE

Vind jij het lastig om jouw product of dienst te verkopen aan je doelgroep of zoek jij sturing om jouw potentiële klant beter te leren begrijpen? Wij helpen bij de optimalisatie van het sales proces. Praktisch, verfrissend en zonder trucjes!

Wanneer beginnen met sales?

Je bent trots op je bedrijf en je hebt al veel overwonnen om te komen tot waar je nu bent. Inmiddels heb je ontdekt wat de kracht is van marketing. Aan de voorkant is er voldoende aanwas van klanten maar je hebt geen idee of deze klanten ook kopen of terugkomen. Als je dit herkent ben klaar voor de tweede stap in de klantreis.

Sales optimalisatie

We horen het veel mensen zeggen: “ik ben niet zo van het verkopen”, maar vaak ligt de bal al voor het doel en hoef je hem er alleen nog maar in de schieten. Velen doen het al erg goed en gaat het slechts om een stukje optimalisatie.

De klant is al ver gekomen, er is interesse in jouw product of dienst doordat de klant naar de winkel/zaak of webshop is gekomen. Velen denken dat de verkoop hier start en beginnen álles te vertellen wat ze over dat product weten.

Dat is vaak helemaal niet nodig, de bezoeker was al geïnteresseerd én heeft zich hoogstwaarschijnlijk al ingelezen. Als verkoper wil je informatie van de klant, wat is de reden dat hij/zij nog niet heeft gekocht?

Tegen alle verwachtingen in zien wij daarom veel betere omzetcijfers bij de zogenaamde “verlegen verkopers” dan bij de praatgrage salestijgers.

Geduld is een schone zaak

Geen keiharde sales, ijskoude acquisitie en hap-snap verkoopacties dus. Onze benaderingswijze kost tijd, maar zorgt ervoor dat jouw klanten met een goed gevoel blijven terugkomen en uiteindelijk zorgen voor meer omzet. 

Geen keiharde sales, ijskoude acquisitie en hap-snap verkoopacties.

Onze visie op een succesvol salesproces

Denk jij dat een succesvolle verkoop alleen maar gaat om de transactie? Wij niet. 

Wij zien het als een proces waarin je in korte tijd een waardevolle relatie opbouwt met jouw klanten. Zo ontstaat er een vertrouwensband waarbij de klant ook aan je denkt als er geen behoefte is aan een product of dienst. Deze klant is jouw ambassadeur, de voordeligste én meest efficiënte vorm van marketing als je het ons vraagt.

Waar gaan wij bij helpen?

Tijdens onze samenwerking brengen we de wensen van jouw doelgroep in kaart. Dit gaat ver, want élke klant heeft weer zijn eigen wensen. We geven je handvaten om een goede structuur op te bouwen afgestemd op jouw organisatie. Daarnaast zijn wij de stok achter de deur om de werkzaamheden eigen te maken. 

Gebruik van slimme tools

We leren je ontdekken wat jouw klant belangrijk vindt. Wij leren je de juiste woorden te vinden om jouw klant te voorzien van jouw advies. Ook gaat het om het verkopen van jezelf, niet persé om het product.

Dit ga je allemaal doen met handige tools, welke we gezamenlijk inrichten zodat de werkwijze precies bij jou past. Hiermee heb je ook na onze training een veilige stok achter de deur.

After sales proces

Wist je overigens dat je huidige klantenbestand de meeste potentie heeft om omzet te genereren? Deze doelgroep heeft jouw service namelijk al eens ervaren en is sneller geneigd om bij jou terug te komen. Ze zijn immers al eens warmgelopen. Met de juiste after-care zorg jij voor meer returning customers. Ook hier besteden we uitgebreid aandacht aan.

Ben jij klaar om te optimaliseren?

Ben jij benieuwd of sales optimalisatie iets voor jou is en in hoeverre dit gaat leiden tot omzetgroei? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor een advies op maat.

Tijd voor een kop koffie?
Leer ondertussen nog wat nieuws!